Objektif Haber

Balıkesir’in en LEZZETLİ anketi

Balıkesir’in en LEZZETLİ anketi
14 Mart 2021 - 10:39

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Türkiye’de Balıkesir mutfağı algısının ölçülmesine yönelik olarak Balıkesir Gastronomisi Algı Anketi düzenlendi. Bu anket Balıkesir Gastronomi Turizmi Stratejik Eylem Planı’nın zeminini oluşturacak.

Balıkesir Valiliği, “Lezzet Dolu Balıkesir” sloganı, “Gastronomi Şehri Balıkesir” projesiyle Balıkesir’in gastronomik zenginliklerini ilk etapta Türkiye’ye, sonrasında ise tüm dünyaya tanıtmak istiyor. Balıkesir höşmerim tatlısı, Edremit yeşil çizik zeytini, çeşnili zeytinyağları, Gönen baldo pirinci, Gönen eti, Balıkesir Kuzu Eti, Manyas kelle peyniri, Kapıdağ mor soğanı, Susurluk ayranı, Susurluk ve Ayvalık tostları, Ege otları, deniz ürünleri ve Balıkesir kaymaklısı Balıkesir’in ulusal çapta bilinen en önemli gastronomik değerleri oluşturuyor.

“ANKET BALIKESİR MUTFAĞININ TANINIRLIĞINI ÖLÇECEK”

20220 yılı Ekim ayında, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsası ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) işbirliğiyle gerçekleştirilen “Gastronomi Şehri Balıkesir” projesinin protokol imza törenin ardından adımlar bir bir atılmaya başladı. Bu kapsamda; Balıkesir’de gastronomi turizminin gelişmesine yönelik stratejiler hazırlamak ve faaliyetleri belirlemek amacıyla Balıkesir Gastronomisi Algı Anketi düzenlendi. Bu anket hem Türkiye’de Balıkesir mutfağının tanınırlığını ölçecek hem de Balıkesir Gastronomi Turizmi Stratejik Eylem Planı’nın zeminini oluşturacak. Ankete katılmak isteyenler https://forms.gle/jeN28VDpTiuGy6GW9 linki üzerinden ulaşabilecek.  

Tirit

“BALIKESİR ORTAK AKIL TOPLANTISI DÜZENLENİYOR”

Balıkesir’in Unesco yaratıcı şehirler ağında gastronomi alanında yer alması ve gastronomi turizminde gelişmesi için  23 – 24 Mart tarihlerinde bölge paydaşlarının katılımı ile online çalıştay düzenlenecek. Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek, ‘Gastronomi Şehri Olma Yolculuğunda Balıkesir Ortak Akıl Toplantısında, “Tanıtım-Pazarlama, Hizmet Sektörü, Sürdürülebilirlik ve Yerele Saygı, Tarımsal Üretim, Eğitim, Tescillendirme ve Marka Değeri, Dezavantajlı Grupların Projeye Katılımı, Sivil Toplum, Ortaklık ve İşbirliği” başlıkları ele alınacak. Çalıştaya katılmak isteyen katılımcıların https://www.gmka.gov.tr/gastronomi-sehri-olma-yolculugunda-balikesir-kayit-formu linkinden kayıt olması ve gastronomide gelişim kaydetmek için gerekli görülen önerilerini 16 Mart 2021 tarihine dek ilgili başlıklar kapsamında tbozkurt@gmka.gov.tr adresine iletmesi gerekiyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.