TEKSÜT’ten DÜNYA SÜT GÜNÜ MESAJI

Sağlıklı toplumun yolu sütten geçer
Teksüt, 21 Mayıs Dünya Süt Günü´nü kutluyor!

TEKSÜT’ten DÜNYA SÜT GÜNÜ MESAJI

Süt ürünlerini 63 yıldır tüm saflığı ve güzelliğiyle tüketiciye sunan Teksüt, 21 Mayıs Dünya Süt Günü´nü kutlarken, “sağlıklı toplumun yolu süt ve süt ürünü tüketmekten geçer” vurgusu yaptı. Teksüt, güvenilir beslenme için tüketicileri ambalajlı ve markalı süt ürünleri tercih etmeye çağırdı.

Süt, olağanüstü besleyici niteliği ve bedenin yapısal ihtiyaçlarına yönelik katkısıyla doğumdan başlayarak ileri yaşlara kadar hayatın her aşamasında tüketilmesi gereken vazgeçilmez bir besin maddesi. Türkiye´nin önde gelen süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle hem bu eşsiz gıdanın toplumsal gelişmeye olan katkısına hem de sağlıklı tüketme yöntemine dikkat çekti.

Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı bir toplum olmanın yolunun, düzenli ve dengeli olarak süt ve süt ürünü tüketmekten geçtiğini söyledi. Arınık, sütün başta protein ve kalsiyum olmak üzere içerdiği diğer mineral ve vitaminlerle en besleyici gıdaların başında geldiğini söyledi.

Süt ve süt ürününü ambalajlı tercih edin

“Ancak süt, son derece hassas ele alınması gereken bir besin maddesi” diyen Arınık, “Süt, oksijenle temas ettiği andan itibarın mikroorganizmalar da hızla üremeye başlıyor. Bu nedenle süt ürünlerinin modern ve bilimsel yöntemlerle işlenmesi, muhafaza edilmesi ve tüketiciye doğru şekilde ulaştırılması kilit önem taşıyor. Türkiye´nin ambalajlı ve markalı süt kuruluşları, ürünlerini sütün sağılmasından tüketiciye gelinceye kadarki tüm aşamalarında yüzlerce denetimden geçerek son kullanıcıya ulaştırıyor” bilgisini paylaştı.

Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı, bu nedenle Dünya Süt Günü vesilesiyle sağlıklı ve güvenli beslenme için anneleri, babaları, çocukları ve tüm süt sevenleri; üreticisi, ismi ve adresi belli, markalı ve ambalajlı süt ve süt ürünleri tercih etmeye çağırdı.

Türkiye´de süt üretimi artıyor

Ülkemizdeki çiğ süt üretiminin düzenli olarak artış gösterdiğini sözlerine ekleyen Cevdet Arınık, 2010 yılında Türkiye´de 12 milyon ton seviyesinde bulunan süt üretiminin, 2018´de 22 milyon tona ulaştığını dile getirdi. Arınık, “çiftçilerimizin ürettiği bu sütün yüzde 48´i süt sanayi işletmeleri tarafından işlenerek, pastörize süt, peynir veya diğer süt ürünlerine dönüştürülüyor” dedi.

YORUM ALANI

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.